Waarom badschermen het neusje van de zalm zijn
Er zijn tal van redenen om water te besparen. De belangrijkste twee zijn het milieu en je portemonnee. Door een douche te nemen in plaats van een bad, bespaar je iedere dag ettelijke liters water. Heb je alleen een bad, maar wil je niet de hele badkamer onder water zetten? Opteer dan voor een badscherm: stijlvol, onderhoudsvriendelijk en aanpasbaar aan ieder bad!
Vaarwel douchegordijn!
De tijd van het douchegordijn ligt – gelukkig – stilaan achter ons. Doucheschermen mogen dan wel voorzien zijn van hippe prints en leuke tekeningen, echt hygiënisch en duurzaam zijn ze niet. Na verloop van tijd kan er schimmel optreden en ook kalkresten kunnen zich aan het gordijn hechten. Om nog maar te zwijgen van het onaangename gevoel wanneer het douchegordijn tegen je lichaam plakt tijdens het douchen.
Badschermen in vier voordelen
Het badscherm of de badwand kan tal van troeven voorleggen. Ten eerste heb je heel wat keuze op het gebied van design. Kies je voor een vast scherm of een bewegend scherm? Mag de wand doorzichtig zijn of opteer je voor matglas? Het staat vast dat badschermen een ‘clean’ geheel creëren, terwijl een douchegordijn al gauw slordig overkomt.
Niemand brengt z’n (vrije) dagen graag al poetsend door. In ons keuzeproces weegt onderhoudsgemak vaak door en dat is bij doucheschermen niet anders. Het glas maar ook de rest van het scherm is eenvoudig te reinigen. Bovendien zorgt een regelmatig onderhoud er voor dat een badscherm een leven lang meegaat.
Een badscherm houdt de rest van de badkamer kurkdroog. Dankzij een goede plaatsing en afsluiting blijft het water netjes in het bad. Zo moet je na een deugddoende douche niet de hele badkamer dweilen.
Tot slot gebruiken de meeste fabrikanten veiligheidsglas. Dat is geen overbodige luxe, zeker als je (kleine) kinderen in huis hebt. Veiligheidsglas heeft een dikte van 4 tot 8 millimeter en is voorzien van een elastische film. Veiligheidsglas breekt niet in duizenden stukken, wanneer het stukgaat. Het wordt niet voor niets ‘letselbeperkend glas’ genoemd.